אתם רוצים שהם יהיו שותפים, שיביעו עניין שייקחו חלק בשיעור, שירקמו אותו ביחד. מי כמוכם יודע שאינו דומה שיעור שהתלמידים משתתפים ופעילים לשיעור בו השותפות נמוכה והם מסתכלים על  השיעור מרחוק.

אז איך עושים את זה?

בס"ד

יואל בנדיקט- מורה

לפניכם טיפים שווים מניסיוני שיעזרו לך ליצור שיעור פעיל, מלא עניין ומסרים שנטמעים הרבה יותר…

  1. הכנה מוקדמת- רקע ללמידה, תוכל לתת לתלמידים חומר מקדים שיהווה רקע לשיעור אותו אתה עומד למסור, כאשר הם יבואו מוכנים המעורבות תגדל והם ירבו להשתתף בשיעור.
  2. חלוקה לקבוצות – בקשו מהתלמידים להסתדר בקבוצות חשיבה או פעולה, כאשר כל קבוצה תצטרך להציג את תהליך החשיבה או תוצר בסוף המפגש של הקבוצה. כך קולם של תלמידים רבים יותר ישמע.
  3. גיוון– אל תבקשו מאותם התלמידים שוב ושוב להגיב. בכל פעם בחרו תלמיד אחר ופנו אליו.
  4. מחמאות – עוד לפני שהתלמיד\ה עונים על השאלה, פרגנו להם במחמאה קטנה ואמתית, זה יעזור להם לחוש יותר בטוחים ולענות את מה שחשבו לענות מלכתחילה.
  5. התלהבות– גלו מה מלהיב את התלמידים שלכם, ותתמקדו בזה – השתמשו בנושאים המעניינים ומלהיבים אותם על מנת ללמד את תחום התוכן שלכם.
  6. דוגמאות מחיי התלמידים – השתמשו בדוגמאות מחיי היום יום שלהם, דברים שקרובים לליבם כמו: אוסף מדבקות רלוונטי ועוד.
  7. חתול שחור– אל תפחדו לשתול חתול שחור במהלך השיעור, טעות קטנה, משפט מעורר התנגדות וכד', כך תוכלו למשש את הדופק ולבדוק את מצב הקשב והשותפות.
  8. יצירה – יש תלמידים שהם פחות מילוליים. אם תתנו להם ליצור תוצרים אחרים מעבר לדיבור – ייתכן שתגלו עולם עמוק ומדהים. תנו לתלמידים גם משימות יצירתיות דרכן הם יוכלו להתבטא באופן לא מילולי.
  9. תלמיד מורה– ניתן לגוון ולתת לתלמידים את השרביט שלכם, לא תאמינו מה זה עושה להם.
  10. שאלות ברמות חשיבה שונות- אל תשכחו שהכיתה שלכם הטרוגנית, התאימו את השאלות לרמות השונות.

ולסיום טיפ אישי, תחשבו עליכם – מה היה מעניין אתכם, מה היה גורם לכם להשתתף יותר, אולי גם תזכרו במורים שעשו את זה טוב ותחשבו איך ולמה. אם תקדישו לנושא מחשבה בהכנת השיעור, תרגישו בהבדל הגדול.

בהצלחה!